Student & bal

Mitt i cykelsäsongen var det också dax för min student. Jag tog ledigt från cykligen för att kunna fira min student vecka. Man tar ju bara studenten en gång. Kul var det men nu är det över och jag laddar om inför kommande tävlingar. 
 
 
 
 

Stockholms helgen

Första loppet i Stockholm var Arlanda test track racing, ett GP lopp på en motorbana. Damerna startade i en egen startgrupp och visade verkligen vad vi går för då vi satte 'nytt rekord' i högsta medelhastighet för damklungan hittils igår. Enligt min garmin hade vi 41,5km/h, vilket är en väldigt bra medelhastighet. Enligt resultat listan hade vi ännu hörge, hela 42,7km/h. I vilket fall som helst så var det ett snabbt lopp. Loppet i sig var ganska behagligt, vi höll den hög farten hela tiden så attackerna som kom hemtades in nästan direkt. Klungan var hyfsad samlat ut på sista varvet men in på målrakan var vi bara 4st kvar, det blev en spurt som Martina Thomasson tog hem, andra platsen gick till Susanne Nystrand och tredje platsen knep jag. 
Min största besvikelse över dagen var nerskärningen på priserna. Jag segarde detta loppet förra året och vann då 2kg choklad. Jag förväntade min att Martina skulle få en sådan men istället fick hon välja mellan en paradis eller en aladin. Samtidigt i H30, fick segaren 2kg choklad och tvåan 2st aladin/paradis askar. Dåligt att det är bättre priser till veteranerna än till eliten. 
Själv var jag så lycklig över min första pallplats i damelit att jag inte la mycket enegri på mina 125g choklad. ;)

foto: www,jeppman.com

 

Nästa lopp i Stockholm var falken loppet. Jag vill inte låta negativ men 50km på ett linjelopp i damelit? Nej det är lite för kort tycker jag. Tillskillnad från förra årets hagel så hade vi iallafall strålnde sol. Loppet var ganska segt och det var lie tråkig körning. Enligt mig själv fanns det bara en aktiv cyklist under loppet och det var Sara Penton, hon försökte flera gånger ocg ville skapa lite körning. Men svaren var få. Endast när någon kom iväg kördes det i klungan, sen stannade det av. med 2-3km kvar till mål gjorde Sara Penton den angörande attacken som ledde henne till seger. Samtidigt i klungan sänktes farten och alla blev spända på spurten, Moa Johansson drog igång tidigt och tog andra platsen, jag drog igång lite för sent men lyckades endå med stor marginal ta tredjeplatsen. 
Och självklart var jag glad över tredjeplatsen men lyckligast var jag över att ha min mor under mig i resultatlistan för första gången iår.
 

swe-cup

Igår var det dax för årets första swe-cup. Solen sken och det var väldigt varmt, iallafall innan start. Precis lagom tills vi skulle ge oss ut på våra 100km så började det regna. Vi var drygt 50st damer till start, vilket var väldigt roligt. 9 varv skulle köras och det blev bra körning från start fram tills de var två varv kvar då den avgörande utbrytningen på 3damer kom iväg och det stannade av i klungan. I spurten om 4platsen lyckades jag inte fullt ut men lyckades till slut bli 8 totalt och det är jag nöjd med. Även stort grattis till min lagkamrat Ellinor som vann juniorklassen som vi sammkörde med. 


Yesterday it was time for the first swe-cup of the year. The sun was shining and it was hot, atleast before our start. Just when we started our 100k, it started to rain, a lot. We were about 50 girls at the startline, which is very good. We were racing 9 laps and the race started with good speed from the first k until we had 2laps to go, then the golden breakaway went away and the speend was not so high in the peloton anymore. In the sprint for fourth place I did not succes but in the end I was nr8 and I'm happy with that. Also a big congratulations to my teammate in the juniors, Ellinor, who won the juniors race.